Allt du behöver veta om iPhone 11

Apple lanserade sin första iPhone den 29 juni 2007 och sedan dess har de utvecklats till att bli en enormt stor och dominerande aktör på den globala smartphone-marknaden med mängder av nöjda kunder.

Steve Jobs visste nog redan då vid lanseringen av deras första iPhone att detta var något revolutionerande och att det skulle ta världen med storm. Det var ju lite så han var – alltid nytänkande och före sin tid på sätt och vis. Det tog dock ett litet tag innan iPhone blev sådär extremt populär som han nog förutspådde från första början.

Och den 20 september 2019 lanserade Apple iPhone 11 – vilket får anses vara ett tydligt tecken på att konsumenterna fullkomligen älskar Apple och deras iPhone-modeller. Hade det inte funnits en stor efterfrågan och vilja att köpa dessa smartphones hade de inte fortsatt att tillverka dem.

Vilka specifikationer har iPhone 11?

Vi förstår att det finns ett intresse kring att veta, på pappret, hur kraftfull den senaste modellen faktiskt är. Och därför kommer vi nu att gå igenom några av specifikationerna och egenskaperna som iPhone 11 har. Vill du ha en fullständig genomgång kan du enkelt surfa vidare till Apples sajt.

Det går att få ett lagringsminne på 64 GB, 128 GB, och 256 GB. Minnesmängden är därmed något begränsad, och vet du med dig att du filmar och tar mycket bilder kan det vara klokt att slå till på en modell med mycket minne om du är intresserad av att köpa din egna iPhone 11.

Skärmen är 6,1 tum stor och är en s.k. Liquid Retina HB-skärm som kort sagt ser till att upplösningen är extremt skarp. För att vara exakt har skärmen en upplösning på 1792 x 828 pixlar med 326 ppi. Telefonen uppfyller dessutom kraven för IP68 vilket betyder att den står emot vatten, stänk, och damm.

Kameran på iPhone 11 är en av de bättre på marknaden. Eller ska vi kanske säga kamerorna? För den har nämligen 2 stycken kameror, medan iPhone 11 Pro har hela 3 stycken. Det är lätt att bli för teknisk (och därmed lite ointressant kanske) när det gäller kameran, men vi kan bara snabbt konstatera att den har flera egenskaper som gör att den är bland de klart bästa på marknaden.

iPhone 11 har stöd för Face ID vilket innebär ansiktsidentifiering, och såklart även Apple Pay för att kunna betala i butiker, i appar, och på nätet. Telefonen har ett stort batteri och kan trots detta laddas snabbt (upp till 50 procent på 30 minuter), och har dessutom stöd för trådlös laddning (Qi).

När det gäller mått och vikt på den här iPhone-modellen kan vi konstatera att höjden är 150,9 mm, bredden 75,7 mm, djupet 8,3 mm, och vikten 194 gram. På senare år har smartphones tenderat att bli allt större, och iPhone är alltså inget undantag.

Funderar du på att köpa en iPhone 11 bör du även köpa ett kvalitativt iPhone 11 skal för att skydda din nya ägodel. Den enkla anledningen till detta är den billigaste varianten kostar hela 8 000 kronor, och då vill man såklart inte att den ska gå sönder vid ett fall eller annan form av olycka som kan uppstå i det dagliga användandet.

Framtiden för iPhone

iPhone har utvecklats något enormt sedan den första modellen släpptes år 2007, och som vi ser det kommer den här utvecklingen fortsätta framgent.

Det är klart att tekniken inte alltid kan gå lika snabbt framåt hela tiden, och kanske inte heller på alla områden samtidigt. Men överlag och på lite sikt kommer smartphones att bli allt bättre och det gäller i synnerhet iPhone som alltid ligger i toppskiktet när det gäller prestanda och kundnöjdhet.