Hur blir man känd på YouTube?

YouTube är extremt populärt numera och det laddas dagligt upp ohyggligt stora mängder videomaterial på sajten. Och eftersom det finns så många kanaler och videoskapare på YouTube kan det vara svårt bli riktigt stor och känd på plattformen.

Vi tänkte därför ge dig ett par tips som förhoppningvis kan ta dig lite närmare detta om du har det som mål.

Var dock beredd på att jobba väldigt hårt och konsekvent under en lång tid för att uppnå detta, oavsett vilka andra tips du får på resans gång. Det är sällan en rak väg till framgång, och det gäller alla områden av livet.

Stå ut från mängden, men var dig själv

För att kunna bli en stor och känd på YouTube behöver du kunna stå ut från den stora mängden av videomaterial som laddas upp. Du måste vara unik och erbjuda tittarna något originellt och något som de ser fram emot att kolla på.

Men samtidigt är det viktigt att du är dig själv och inte förändrar din personlighet för att öka chanserna till framgång på plattformen. Folk värdesätter nämligen personer som känns äkta och som vågar vara sig själva, och det kommer i längden gynna dig även om det till en början kanske känns som att det går segt.

Det kan också vara en idé att dra roliga skämt i sina videos ibland, förutsatt att man kan göra det på ett naturligt sätt såklart. Annars kan det få motsatt effekt och snarare se framtvingat ut vilket inte ger ett bra intryck.

Visa din personliga sida

Detta hänger ihop med att man ska vara sig själv, och det är faktiskt viktigare än man tror att kunna visa sin personliga sida.

Genom att vara personlig med sina tittare kan man lättare skapa en relation med publiken och få dem att bli väldigt intresserade av dig och det du lägger upp.

Gör videos med andra kanaler

Vi förstår att detta inte är möjligt för alla att göra detta, men finns det möjlighet bör man verkligen ta vara på den chansen. För att göra en s.k. ”collab” med någon annan youtuber kan gör att du når ut till en större massa och på så sätt kan locka till dig nya tittare till din kanal.

Sen är det viktigt att inte enbart göra collabs med andra, utan en bra balans är nyckeln här. Skapa egna sevärda videos och samarbeta samtidigt med andra youtubers för att tillsammans växa era kanaler och publik.