Hur bygger man muskler?

Att bygga muskler är inte det lättaste som finns. Det krävs väldigt mycket blod, svett och tårar och det är mycket på grund av det som gör att många ger upp.

Men vad är det som egentligen krävs konkret för att bygga muskler då? Det finns inget recept som kommer fungera på alla, för det beror till stor del på vilka gener du fått i genlotteriet samt hur din kroppstyp ser ut.

Det finns dock en del saker som man generellt kan rekommendera till alla människor som har målet att bygga mer muskler. Vi kommer nedanför ge 3 olika tips på olika saker som du borde tänka på för att bygga muskler.

Träningen

Denna del kanske är den mest självklara delen som alla förstår att man måste göra för att bygga muskler. Och det är faktiskt så, utan den rätta träningen kommer du inte se några framgångar i ditt muskelbyggande.

Man brukar dock säga att medelvikt är den mest effektiva viken för att bygga muskler. Du ska också ligga på mellan 8-12 reps på varje set du kör. Det som händer inne i musklerna är att muskelfibrerna får små skador, eller brytas ner som det också brukar kallas.

Vila

Visste du att det är när du vilar som musklerna byggs på som mest? När du tränar byter du som sagt ner musklerna och det är en del av ditt muskelbygge. Det är dock under vilan som musklerna repareras och samtidigt byggs på för att bli större och starkare.

Således är det väldigt viktig att du ser till och vilar tillräckligt. Därför är det inte att rekommendera att träna varje dag, utan vila minst en dag varje vecka och se till att inte träna samma muskelgrupp varje dag.

Kosten

För att du ska ha någon sort chans till att öka din muskelmassa gäller det att du äter mycket (och rätt) samt får i dig bra med protein. Men bara för att ska äta mycket betyder det inte att du kan gå och äta vad som helst, utan se till att äta nyttig mat.