Hur hittar man rätt elbolag?

Är det dags att välja nytt elavtal? Tycker du att det är svårt att ta ställning och avgöra vilket alternativ som är bäst för just dig? Var lugn för du är nämligen inte ensam om att inte riktigt ha full koll på hur allting fungerar. Faktum är att rätt många har alldeles för lite kunskap när det gäller elbolag och elavtal

Vi har därför valt att skapa en artikel med ett par olika tips för dig som vill ha lite råd och stöd när det kommer till att jämföra och välja elbolag. Våra förhoppningar är att denna artikel kommer ge dig all den information du behöver för att hitta rätt elbolag.

Skulle du mot förmodan ha några kvarstående frågor efter du läst klart hela artikeln är du såklart mer än välkommen att kontakta oss med dessa. Vi försöker alltid svara på alla meddelande som skickas in till oss så snabbt som möjligt. Det enklaste sättet att komma i kontakt med oss är genom vårt kontaktformulär.

Undvik de anvisade avtalen

Vi ser allt för många som helst struntar i att försöka ge sig på att hitta ett elavtal som de kan teckna. Istället låter de ett anvisat elavtal träda i kraft, och rent praktiskt kommer de inte märka någon skillnad mellan ett vanligt avtal och ett anvisat avtal.

Men den stora nackdelen med anvisade avtal är alltså inte att elen man betalar för är sämre på något sätt, utan helt enkelt att dessa avtal generellt sett är mycket dyrare än de vanliga elavtal som man själv väljer aktivt.

Rörligt eller fast pris?

En av de stora frågorna du måste ställa dig själv innan du börjar jämföra elbolag är om du vill ha ett elavtal med rörligt pris eller fast pris? Skillnaden mellan dessa betalningsmodeller är att de rörliga priset kan förändras över tid, medan de fasta priset alltid är densamma.

Vilket alternativ är egentligen bäst då? Ja, i regel kommer de rörliga priserna oftast vara lägre än de fasta. Historiskt sett har detta åtminstone varit fallet, men med det sagt kan de rörliga priserna lika väl förändras och bli dyrare också.

Var kommer elen ifrån?

För vissa kan det vara väldigt viktigt vilken energikälla det är som producerar elen som de betalar för. Den främsta anledningen till detta är att dessa personer vill att deras el är grön och miljövänlig.

Energikällor såsom vatten, vind- och solkraft är exempel på 100% miljövänliga energikällor. Så det kan vara värt att kolla upp detta om du är mån om att ha en miljövänlig livsstil.

Dags för att jämföra

När du väl bestämt dig för vad som är viktigt för dig när det kommer till det elavtal du ska teckna så är det härnäst dags för dig att börja jämföra elbolag. Se alltid till att ta hjälp när du ska göra denna jämförelse.

Men hur gör man detta undrar kanske då ni? Faktum är att det finns en hel del sajter på nätet som helt gratis kan hjälpa en hitta det bästa elbolaget. En av dessa sajter är Elavtal24, och de har alltså sammanställt information gällande flera olika elbolag. Detta gör det hur enkelt och smidigt som helst för dig som söker elbolag att jämföra dina alternativ.