Hur springer man snabbare?

Världens snabbaste människa heter Usain Bolt och springer 100m på 9.58 sekunder. Denna oerhört imponerande tid är det inte många som kommer kunna ens i närheten av igen.

Om du dock har mål att bli snabbare än vad du är just nu finns det faktiskt flera olika saker som du skulle kunna göra för att öka din snabbhet.

Vi kommer nedanför gå igenom ett par olika saker som du skulle kunna börja göra för att i sin tur bli snabbare.

Tips 1 – Gå ner i vikt

Detta gäller bara för personer som redan är överviktiga. För om du redan är i fysisk form kommer inte viktnedgång hjälpa dig att bli snabbare. Detta tips är enbart till de personer som har utrymme till att minska sitt kroppsfett.

Tips 2 – Träna explosiva övningar

Att träna explosivt innebär enkelt förklarat att du i en kortare period tar i allt vad du kan. Ett exempel på en explosiv övning skulle kunna vara att du tränar på att hoppa det högsta du kan eller knäböj med väldigt tung vikt.

Tips 3 – Ät rätt

För att man ska lyckas med all träning som man gör gäller det att man äter rätt mat.

Faktum är att om du ska lyckas med dina mål med träningen, så är faktiskt maten du äter viktigare än den träning du lägger ner. Därför gäller det att du ser till att äter mat som är nyttig och inte innehåller massor av onödiga kalorier eller dåliga fetter.

Tips 4 – Se till att vila

Eftersom att denna typ av träning kräver väldigt mycket kraft från dig att utföra gäller det att du ser till att vila tillräckligt. Att träna varje dag är inte något att rekommendera, så se till att du minst vilar en dag i veckan.

Se också till att du sover tillräckligt på nätterna. Ju mer du sover desto snabbare kommer du nämligen återhämta dig och bli redo för att träna igen.