Så sparar du pengar på dina snusinköp online

Snus har blivit ett alltmer populärt alternativ till rökning och många använder snus på regelbunden basis. Många snusare inser dock inte hur mycket pengar de kan spara på sina snusköp genom att göra dem online istället för i en fysisk butik.

I den här guiden kommer vi att gå igenom allt från att hitta de bästa erbjudandena och rabatterna på nätet till att förstå fraktkostnader och var man ska leta för att hitta bra erbjudanden. Du kommer helt enkelt få den information du behöver för att fatta smarta beslut när det gäller att köpa snus på nätet.

Genom att dra nytta av de tips som vi kommer gå igenom idag kommer du sannolikt att kunna en hel del pengar varje år. Du får därmed mer pengar över till andra saker, t.ex. andra typer av inköp eller kanske ett extra tillskott till sparandet.

Nu sätter vi igång!

Är priset online verkligen billigare?

Först och främst kan det vara intressant att kolla närmare på om priset på snus på nätet faktiskt är billigare än i butik. Och faktum är att även om du i vissa fall kan få bra erbjudanden i fysiska butiker är det generellt sett mycket billigare att köpa ditt snus online – särskilt om du köper från grossister och bulkleverantörer.

Anledningen till detta är att du får större rabatter när du köper i stora mängder och att webbutiker oftast har lägre kostnader än fysiska butiker, vilket innebär att de kan hålla ner sina priser. Allt detta kombinerat med förmånliga fraktalternativ gör snusinköp online till ett bra sätt att spara pengar.

Hitta de bästa erbjudandena och rabatterna

Nu när du vet att det kan vara mycket billigare att köpa ditt snus online är det dags att börja leta efter de bästa erbjudandena och rabatterna. Det finns faktiskt en hel uppsjö av olika webbutiker som säljer billigt snus som du kan köpa hem – så du bör med fördel jämföra flera olika e-butiker innan du bestämmer dig varifrån du ska beställa.

Webbutikerna har en del konkurrens vilket är bra för konsumenterna eftersom det gör att respektive aktör måste göra sitt bästa för att leverera en bra kundupplevelse och det presser även ner priserna överlag. Det finns dessutom webbutiker som erbjuder kunderna prisgaranti vilket gör att de har en ytterligare fördel gentemot sina konkurrenter.

Vilket snus är billigast?

Priset på snus beror också på vilken typ av snus du köper och från vilken butik. Men i allmänhet kostar de billigare märkena runt 30 kr, medan dyrare varianter, eller limited edition snus, kan kosta så mycket som 60-90 kr per dosa.

Det absolut billigaste snuset du kan köpa är dock det som du gör själv. Med rätt utrustning kan du baka ditt eget snus som kostar så lite som cirka 4 kr per dosa. Så om du verkligen vill dra ner på kostnaderna för ditt snusande på lång sikt är det definitivt värt att kolla närmare på detta alternativ.