Samla lån säkert om du behöver tillskott i kassan

Idag finns det många personer som sitter i knepiga situationer där de låst fast sig i flera smålån. Det negativa med att ta flera små ån är att detta ofta resulterar i en betydligt högre ränta än om du skulle ta ett stort lån. Så genom att ha ett enda stort lån kan man spara pengar och faktiskt bli skuldfri snabbare – det kanske låter konstigt, men faktum är att det är helt sant.

Genom att samla dina smålån kan kan du förbättra din lånesituation och slå ihop alla dina smålån och deras räntor och avgifter, och på så sätt kan du pressa ner kostnaden och få ett billigare lån. Att göra sig av med alla sina smålån och krediter kan också för övrigt vara väldigt skönt för psyket  och du som låntagare kommer även få en förbättrad kreditvärdighet av att göra detta.

I denna artikel idag tänkte vi försöka gå igenom allt som du som låntagare kan tänkas behöva veta när det kommer till att samla sina lån. Vi kommer ha som målsättning att om du är i tankarna kring att samla ihop dina lån ska du efter denna artikel vara säker på hur man gör detta. Nu sätter vi igång!

Hur samlar man sina lån?

Ja hur går egentligen processen till med att samla sina lån? Det är faktiskt inte alls så svårt som det kanske verkar. Det finns idag flera olika kredittjänster som kan utföra detta och det som de egentligen gör är att ta ett större privatlån eller hopbakslån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter.

Hos Kredr kan du jämföra flera olika låneförmedlare som kan erbjuda denna typ av tjänst. Du kan samla lån och få ner dina månadskostnader här på ett supersmidigt sätt helt enkelt.

Att samla sina lån är oftast helt kostnadsfritt för dig som låntagare. Låneförmedlaren får istället betalt genom en slags provision från långivaren som du tagit lån av. Så om du vill samla dina små kredit gör du det enklast genom att först klicka dig vidare till Kredr. Chefredaktören på Kredr heter Carl Månsson. Han har ett brinnande intresse för ekonomi och finans och har arbetat med digital marknadsföring i över 5 år.

Vilka är fördelarna med att slå ihop sina lån?

Men vad är egentligen fördelarna med att slå ihop sina lån (förutom att man kan spara en hel del pengar på det)? Faktum är att det finns ett gäng fördelar, och här nedanför har vi samlat ihop dem till en enkel lista (utan inbördes ordning).

  • Du blir av med avbetalningar, smålån och krediter
  • Du skaffar dig lägre månadskostnad
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Det är enkelt och smidigt
  • Välj din amorteringstid själv
  • Du kommer få bättre kreditbetyg på sikt
  • Du får ordning och reda i din ekonomi

Men finns det någon nackdel med att samla sina smålån och krediter då? Enligt oss är svaret nej. Som vi ser det är det alltid att rekommendera att slå ihop sina smålån om möjligheten finns. Om det skulle finnas någon liten nackdel med att göra detta så vägs den nackdelen upp av alla de goda fördelar som finns.