Sänk dina fasta utgifter och bygg upp en starkare ekonomi

Det är lätt hänt att alla ens fasta utgifter snabbt växer till en onödigt stor summa pengar som man måste betala en gång i månaden. Allt från nödvändiga avtal och lån till abonnemang och andra typer av prenumerationstjänster kan snabbt adderas ihop till en väldigt stor summa pengar.

Om du klickat dig in på denna artikel så är du sannolikt intresserad av tips på hur du kan sänka dina fasta utgifter. Och som tur är så är detta precis det vi ska gå igenom. Vi hoppas att detta kan bidra till att du kan bygga upp en starkare privatekonom och att det ger dig bättre ekonomiska förutsättningar framöver.

Nu kör vi!

Sammanställ alla dina fasta utgifter

För att du ska kunna sänka dina fasta utgifter måste du först och främst veta var alla dina pengar går någonstans. Detta kanske ses som en självklarhet för vissa, men trots detta finns det väldigt många människor idag som inte har någon aning om var deras pengar tar vägen.

När du väl sammanställt och fått en översikt på dina månatliga fasta utgifter är det är därefter dags att bestämma sig för vilka utgifter som man kan minska på eller om möjligt helt och hållet bli av med.

Minska ner på prenumerationstjänsterna

Idag finns det sannerligen fler prenumerationstjänster än någonsin. Allt från Spotify, Netflix, Viaplay och Cmore, till Storytel, Xbox Live, och Amazon Prime är bara några av alla tjänster man kan börja prenumerera på. Om man betalar för flera av dessa tjänster kan det snabbt bli en väldigt stor summa pengar.

Vi menar inte att du helt och hållet bör utesluta dessa typer av tjänster från ditt liv, men att prenumerera på flera stycken samtidigt kanske inte är det smartaste. Välj istället ut ett en eller två stycken så att du kan hålla denna kostad på en rimlig nivå.

Jämför elpriser

Summan som du måste betala för elavtal baseras såklart beroende på hur mycket el du förbrukar i månaden, men även beroende på hur dyrt ditt elpris är. Detta är något man verkligen bör se över för att minska sina kostnader.

Så om du vill hitta ett mer förmånligt elavtal rekommenderar vi att du ser till att jämföra elpriser hos Elpriser24.se. Där kan man faktiskt helt gratis få hjälp med att hitta de billigaste alternativen på marknaden. Notera att du endast kan jämföra elavtal med rörligt elpris hos dem, men detta ska dock inte ses som en nackdel då dessa elpriser generellt sett är abbde lägsta.

Samla ihop alla dina lån och krediter

Du har säkert hört talas om att det inte är bra att ha massor av lån och krediter som bara ligger huller om buller. Detta är dels ganska rörigt att hålla koll på, men framförallt är det relativt dyrt i längden att behålla alla dessa och återbetala dem var för sig.

Men som tur är finns det idag så kallade samlingslån som är anpassade för personer som har flera små lån och krediter i sitt namn. Det ett samlingslån gör är att samla ihop alla dina små krediter i ett enda stort lån.


Tanken med detta lån är att du bara ska få ett lån som du betalar ränta på istället för massor av mindre krediter som var och en har en ränta som du måste betala. Den sammanlagda räntan blir nämligen oftast lägre vid endast ett större lån och det bidrar även till en bättre överblick.