Sola säkert på semestern

Sol och bad under sommaren är något som för många är en självklarhet. Under semestern vill de flesta bara slappna av och ha det skönt och då finns det inte mycket som går upp mot att vara på stranden och ha det skönt.

Det många glömmer bort är dock vikten av att alltid använda solkräm när man befinner sig i solen.  Många svenskar underskattar hur viktigt det faktiskt är att använda solkräm. Att bli bränd av solen är aldrig bra och de som påstår att man först måste bli bränd för att bli brun har helt enkelt fel.

Vi kommer här nedanför snabbt gå igenom några av de saker som vi anser är viktigast att ha koll på när det kommer till sola och att använda solkräm. Målet är således att du efter detta kommer ha fått all information du behöver för att kunna sola säkert i sommar.

Anpassa solkräm efter hur länge du ska vara i solen

Att valet av solkrämens solskyddsfaktor enbart ska baseras beroende på vilken hudfärg man har är det många som tror. Vi kan redan här och nu säga att detta är en ren felaktighet. Såklart bör en person med ljusare hudfärg använda starkare solskyddsfaktor än en person med mörk hudfärg, men det finns faktiskt en hel del andra faktorer som man bör ha i åtanke också.

Men hur ska man veta vilken solkräm man ska använda då? Jo, som vi nämnde tidigare bör din hudfärg ha en påverkan på valet av solskyddsfaktor, men ska inte glömma bort de andra faktorerna. Saker som du bör ha i åtanke är bland annat hur länge du planerar att vara i solen och om du tänker bada med solkrämen på, samt hur varmt det är där du befinner dig.

Hitta bäst solkräm på Skinsa

Även om du vet vilken solskyddsfaktor du behöver på din solkräm är inte valet redan klart där. Det finns nämligen idag mängder av olika varumärken som just erbjuder solkrämer och att säga att det är helt enkelt att välja bland alla dessa varumärken är en felaktighet.

För att göra ditt val enklare har Helena Månsson tillsammans ett par medarbetare tagit fram en onlinetjänst vid namn Skinsa. Hos dem kan du som konsumet kostnadsfritt ta del av jämförelser av bland annat solkrämer och på så sätt ta del av Skinsas tips på solkrämer.

Bästa skyddet är inte solkräm

Även fast solkräm är ett bra skydd finns det gränser på hur länge man kan vara i solen. Detta gäller faktiskt alla oavsett vilken hudfärg man har och hur känslig man är mot solen.

Om du har kommit till den punkt att du inte längre kan vara i solen utan att bli bränd är det bästa du kan göra att ta på dig kläder för att skydda dig. När det kommer till att skydda sig från solen med hjälp av kläder är det bra att ha koll på att vita kläder i princip inte ger något skydd alls. Den bästa färgen för att skydda sig mot att bli bränd är nämligen svart.