Vad är ett webbhotell för företag?

Ett webbhotell för företag är inte något mer speciellt än något annat webbhotell när det gäller själva tjänsten de tillhandahåller. Det syftar fortfarande på ett ställe där man kan lagra filerna till sin sajt.

Den stora skillnaden med webbhotell för företag jämfört med andra webbhotell är att dessa måste ha en väldigt hög tillgänglighet, snabba laddtider, och extra bra service. Det är inte hållbart för ett företag att använda sig av ett webbhotell som till exempel inte kan erbjuda en stabil tillgänglighet – företaget kommer helt enkelt gå miste om för mycket pengar isåfall.

Därför behöver företag webbhotell som är tillförlitliga och stabila. Eftersom att fler och fler företag väljer att expandera och börja synas på webben trots att de inte är en internetbaserad verksamhet blir också efterfrågan av dessa typer av webbhotell väldigt stor.

I denna artikel idag kommer vi ge dig lite allmän och generell information om dessa typer av webbhotell. Vi kommer även tipsa om hur du på ett enkelt sätt kan jämföra webbhotell för företag så att du hittar det som passar dig bäst.

Äldsta webbhotellet för företag

Internet.se är ett av Sveriges äldsta webbhotell. Företaget går under namnet Internet.se Svenska AB och registrerades redan 1994. Detta webbhotell är speciellt anpassat för vad företag behöver när de ska skaffa sig denna typ av tjänst.

Deras webbhotell har väldigt snabba och tillgängliga servar som gör att de kan hålla en väldigt hög genomsnittlig upptid. Faktum är att deras webbhotell är upp 99,997% av tiden – vilket såklart är riktigt bra. Med deras breda kompetens och med en erfarenhet på över 20 år kommer du bli väldigt bra bemött. De har en snabb support som alltid vill kunna erbjuda en personlig hjälp om något inte funkar. De jobbar hårt för att du aldrig ska behöva sitta i långa telefonköer när du ringer in till dem.

Vi rekommenderar starkt att du kollar in den här recensionen av Internet.se om du är intresserad av att veta mer om dem. Undrar du något kring deras tjänster kan du enkelt kontakta deras kompetenta support som gärna besvarar dina frågor!

Det finns stora skillnader på webbhotell

Många tror att alla webbhotell erbjuder samma kvalitet och funktioner. Detta är helt fel. Att välja rätt webbhotell är inte så simpelt som det låter – speciellt inte för dig som vill ha ett webbhotell för ditt företag.

När det kommer till att köpa webbhotell ska du inte stirra dig blind på priserna. Såklart ska du inte spendera mer pengar än vad du har råd med, men man brukar dock säga att man får det man betalar för. Man kan därför, generellt sett, förvänta sig en högre kvalitet och bättre service från det webbhotell som t.ex. kostar 500 kr jämfört med det som kostar 100 kr. Det finns dock såklart undantag, men det är en tumregel att ha med sig.

Jämför alltid innan du bestämmer dig

Du bör alltid jämföra vilka webbhotell som finns innan du binder dig till någon av dem. Som vi nämnde ovanför kan kvaliteten på de olika aktörerna skilja ganska rejält så det finns ett stort värde i att jämföra.

För att förenkla jämförelseprocessen finns det idag flera olika tjänster som idag hjälper dig hitta det bästa webbhotellet till ditt företag.

Dessa tjänster tillhandahåller dig med information kring flera olika webbhotell. Med denna information kan du sedan superenkelt jämföra och därefter bestämma dig för vilket webbhotell som passar bäst för just dig.